Alla intressen
iFokus
Annons:
Etikettoff-topic-ot
Läst 2648 ggr
Tom-B
2009-12-12 10:25

Mumma - Vikingarnas dricka

Till alla julbordets delikatesser, skall ju också något drickbart inmundigas.

På sajten Vin i Fokus, se länk Vitt vin …, finns förslag på viner till bl a Gravlaxen och Ålen.

Men det finns ju dom som hellre dricker en öl som passa alla godsakerna.

Eller också blandar man sin egen, lite modernare variant på Vikarnas mjöd. Också en betydligt enklare variant än vad som föreslås på denna länk Mjöd.

Receptet, såsom jag blandar, är synnerligen enkelt:

1/3-del öl. Det går bra med vilken styrka som helst, men jag föredrar Mellanölet.

1/3-del sockerdricka

1/3-del Porter, Carnegie 3,5%

Efter blandningen bör denna spetsas med ett par dl Madeira Fine, söt..

Inget hindrar att en smula rödvin också hälls i.

Starksprit går naturligtvis också att spetsa med, men jag undviker det, därför att det finns en hel del salt och/eller fet mat på julbordet, så man dricker mer än vanligt. Och det kanske också serveras en eller annan snaps till dem som inte skall köra bil!

Blandningen bör ske alldeles i anslutning till serveringen, kolsyran skall inte försvinna, och drycken skall vara väl kyld.

Även snapsen kan man blanda själv. OBS inte jäsa själv, bara blanda. Kolla också den tråden får du lite tips även där.

(Tråden införes om någon dag)

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Annons:
Tom-B
2009-12-14 16:56
#1

Ber om ursäkt. Hjärnsläpp då receptet skrevs.

Blandningen spetsas med Madeira (inte Vermouth, som jag skrev tidigare).

Receptet korrigerat.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Upp till toppen
Annons: