Alla intressen
iFokus
Annons:
Etikettoff-topic-ot
Läst 3649 ggr
Tom-B
2009-11-20 16:44

Julbordets håvor

På julbordet förekommer en del godsaker som vi Flugfiskare kan bidra med genom vår hobby.

Det vore väl fint att servera den egenhändigt upptagna och iordninggjorda Gravlaxen eller Ålen, som vi ibland kan ha turen att få på flugan.

I kommande inlägg skall jag succesivt presentera dessa godsaker, och länka till information, recept, lite dricka till m m.

Låt er väl smaka!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Annons:
Tom-B
2009-11-22 12:10
#1

Gravlax och Gravlaxsås.

Detta är godsaker som hör julbordet till. Här har Du länken till hur man gravar en lax, som verkligen är värd sin plats på julbordet, Gravlax och sås.

Den, enligt min mening, godaste Gravlaxsåsen, hittar Du en länk till på länken ovan, nästan längst ner.

Håll till godo och njut!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

DesK
2009-11-22 12:58
#2

Hemgravad lax md hemgjord sås är helt oslagbart! Tungan ute

Kanske skulle det smaka med MonisNs frukostfrallor till detta.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Tom-B
2009-11-22 14:42
#3

Desk!

Detta det lite grövre brödet på Graham, tror jag passar alldeles utmärkt.

Tänk om man sen, som på den gamla goda tiden, kunde bre lite nykärnat smör på frallan. Det borde vara gudagott.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

DesK
2009-11-22 14:52
#4

Ja tänk nykärnat smör, det åt man inte igår precis  Glad

Visst kan man väl göra lite eget smör av vispgrädde, men jag har aldrig provat att göra det så. Bara på gammalt hederligt sätt, när jag var liten.

En grej, skriv ihop! Särskrivningar skadar allvarligt din hälsa, missbruka inte mellanslagstangenten.

Tom-B
2009-12-02 12:09
#5

Rökt ål hör väl för många julbordet till.

Vill Du röka den själv, kan du gå in på länken Röka ål, så får du tips om hur du skall förfara.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

SameoKen
2009-12-03 17:04
#6

Gravad sik!! mums!! (avsluta gravningen med en matsked Islay Whisky!)

släng ihop lite hovmästare sås som oxå smaksätts med rökig whisky…

succe på julbordet!

Annons:
Tom-B
2009-12-03 17:21
#7

SameoKen!

Med hänsyn till den vilda laxens situsation, och den föga miljövänliga kasseodligen, skulle du vilja säga att den gravade siken kan ersätta gravad lax på Julbordet?

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Tom-B
2009-12-10 22:05
#8

På Vin i fokus, har också tipsats om ett gott vin till Julbordet, speciellt Gravlaxen och Ålen.

Vill du bli informerad, här är länken Vitt vin till fisken.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Tom-B
2009-12-12 10:53
#9

Vad dricker du till Julbordets alla godsaker?

Vin, se länken i inlägg #8 ovan, Ol eller Mumma?

Nu finns tipset på hur du enkelt blandar dim Mumma till asngenäm styrka och smak. Se länken Mumma-Vikingarnas dricka.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Loucar
2009-12-12 12:30
#10

Gingravad lax är en annan trevlig variant man kan ha på julbordet.

Hälsningar

Louise

 

Man kan smaka på allt ~ åtminstone en gång

 

Tom-B
2009-12-15 12:06
#11

Till Julbordets sill hör väl också att ta "Den lille"

På tråden Snapsen blandar du själv, hittar du tips på hur du gör dina egna snapsessenser, som du sedan blandar med sprit.

Här är länken Snapsen blandar du ….

Den enda snapsen som man hinner göra till Julen, är nog Citronsnapsen. Till den hittar du länk på länken ovan. Fast även en Mannerheim hinner du med. Det är bara grejor från Systemet.

I övrigt får du vänta till sommaren/hösten för att i naturen hämta det du behöver för att smaksätta spriten.

En lista på Egenblandningar kan bli hur lång som helst, så jag för in succesivt som inläggen kommer fram. Du kan väl också bidraga!

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Upp till toppen
Annons: