Alla intressen
iFokus
Annons:
Etikett001-introduktion-anvisningar-regler
Läst 2320 ggr
Tom-B
3/5/09, 5:49 PM

Ny medlem - hjälp finns här

Du, som ny medlem i Flugfiske i Fokus, får här lite hjälp och anvisningar hur Du skall hitta i iFokus.

Det finns Sajter, Bloggar och Album. Dessa flikar hittar Du högst upp på startsidan.

Under Sajter finns på vänstra sidan de Senaste inläggen. De Du inte har läst är kraftigare markerade.  Klickar Du neråt på sidan hittar Du de olika Grupp/Rubriker som sajten är indelad i. Lägger Du muspekaren över Grupptexten framträder vad Gruppen handlar om. Här kan Du också klicka på + vid det ämne som intresserar Dig, och Du får då fram alla inlägg som gjorts i just detta ämne. Klicka på det Inlägg du vill läsa, så kommer hela inlägget fram.

Vill Du besvara eller kommentera Inlägget, vilket Du är mer än välkommen att göra, måste Du förstås vara inloggad. Men det är Du ju. Du kan självklart starta en ny tråd. Klicka då på Skriv inlägg, som Du hittar ovanför Senaste inläggen.

Vid nytt inlägg kommer Du direkt in i Skriv nytt inlägg. Rubriken är den som sedan kommer att visas i inläggslistan till vänster. Skriv in Din text. Under textrutan finns Bifogad fil. Här kan Du t ex lägga in en bild. Men då måste Du först redigera bilden lite i ett enklare (eller proffsigare, om Du har) bildredigeringsprogram som t ex Windows har. Kopiera originalbilden till annan plats och ge den ett eget namn. Beskär bilden, så Du får en bild som visar det väsentliga. Ändra storlek, så den blir max 800 pixlar, och spara. Nu går Du in på Bifogad fil och klicka på bläddra. Nu letar Du reda på var bilden är sparad, och klickar på den, då läggs sökvägen in av sig själv. Bilden kommer att lägga sig som en liten ikon på Ditt inläggs högra sida. Klickar Du på den så förstoras den.

Om Du klickar i den lilla rutan Visa bild direkt i inlägget, som finns under Bifogad fil, kommer bilden att läggas in längst ner i Ditt inlägg i hela sin storlek.

Vill Du istället kommentera ett Inlägg, går Du längst ner på inläggets sida. Där hittar Du Kommentera inlägget. Där förfar Du som med nytt inlägg.

Vill Du kommentera en Artikel gör Du på samma sätt. Här blir dock bilderna inte större än 365 pixlar breda, så det är lika bra att ändra storleken till detta innan Du lägger in den.

Som ny finns det en del att sätta sig in i. Som en hjälp har Niklas (en av killarna bakom iFokus-konceptet) gjort en rad instruktionsfilmer kring iFokus olika möjligheter. Nedan finns länkar till filmerna:

Är det något du undrar över är det bara att ställa en fråga, gärna här nedanför!

Hoppas Du haft lite nytta av hjälpen.

Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Annons:
Tom-B
5/8/09, 1:24 PM
#1

Hej och Välkommen Du Nye!

Titta gärna på de blåmarkerade länkarna i inlägget ovan. Det är instruktionsfilmer, som kan ge en hel del.

//Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Tatsja
5/9/09, 12:10 PM
#2

Mycket bra skrivet.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Tom-B
5/9/09, 12:28 PM
#3

Bara det inte upplevs som för långt, tråkigt och svårt att förstå.

Därför är det bra att gå in på filmerna och titta hur man gör, sen kan man kanske läsa det jag skrivit ovanför för att få lite mer kött på benen.

//Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Tatsja
5/9/09, 1:03 PM
#4

har du sett det jag fick låna av Anders och har på min sida om man är ny? Det är en enkel förklaring till hur man skriver och så.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Tom-B
5/9/09, 1:41 PM
#5

Jo, jag har sett, men jag ville inte ändra min långa litania.

//Tom

//Tom-B har överlåtit värdskapet för Fiske Ifokus till Hera.

Tatsja
5/9/09, 1:43 PM
#6

Nej, men du kan ju lägga ut en ny eller bara länka

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Annons:
Upp till toppen
Annons: